latinica  ћирилица
29/03/2023 |  15:15 ⇒ 19:33 | Autor: RTRS

Višković: MUP preduzima zakonom propisane radnje na osnovu krivične prijave

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je, povodom navoda o izuzimanju dokumentacije u vezi sa izgradnjom objekata za teniski turnir "Srpska open", da Ministarstvo unutrašnjih poslova provodi zakonom propisane radnje na osnovu krivične prijave koju je podnio narodni poslanik Nebojša Vukanović.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

- Kao predsjednik Vlade Republike Srpske, koja dijelom učestvuje u finansiranju velikog sportskog događaja, mogu samo reći da sa nestrpljenjem očekujemo početak jednog od najznačajnijih sportskih događaja u istoriji Banjaluke i Republike Srpske. Teniski turnir "Srpska open" predstavlja događaj koji će visoko pozicionirati Republiku Srpsku na teniskoj mapi - istakao je Višković.

Predsjednik Vlade Srpske je naglasio da će ovaj turnir Banjaluku i Republiku Srpsku predstaviti kao dobrog domaćina za ljude iz svih krajeva svijeta, što otvara mnoge druge mogućnosti za saradnju i privredne aktivnosti.

- Kako juče, tako i danas, kao svaki razuman i odgovoran čovjek, podržao bih dolazak najvećeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića i ostalih teniskih zvijezda, u dubokom uvjerenju da će tokom održavanja turnira Banjaluka i Republika Srpska biti u centru pažnje svjetske teniske javnosti. Međutim, izgleda da to nekima u Republici Srpskoj veoma smeta jer se na sve načine bore da umanje i iskompromituju ovaj, veliki sportski događaj, a samim tim i Banjaluku i Republiku Srpsku - izjavio je Višković.

Podsjećamo, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je da su gradske vlasti pošteno radile što će potvrditi i provjera dokumentacije u vezi sa izgradnjom objekata namijenjenih za održavanje teniskog turnira "Srpska open" koju će dostaviti Republičkom javnom tužilaštvu.