latinica  ћирилица
29/03/2023 |  16:10 | Autor: TANЈUG

Vučić: Izazovi iziskuju da se ujedinimo

Izazovi sa kojima se suočavamo na globalnom nivou iziskuju da se ujedinimo, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju na onlajn Samitu za demokratiju na kojem učestvuje na poziv predsjednika SAD DŽozefa Bajdena.
Aleksandar Vučić (Foto: EPA/ANDREJ CUKIC) -
Aleksandar Vučić (Foto: EPA/ANDREJ CUKIC)

Vučić je rekao i da je sukob u Ukrajini ponovo na svjetlo dana iznio neophodnost univerzalnog i nepokolebljivog poštovanja međunarodnog prava i da će Srbija nastaviti da zagovara dosljedno poštovanje neselektivne primjene tih odredbi i principa.

- Principi poštovanja ljudskih prava, vladavine prava i međunarodnog poretka zasnovanog na pravilima, treba da prenese i poštuje svako od nas. Aktuelni sukob u Ukrajini je, ponovo, na svjetlo dana iznio apsolutnu neophodnost univerzalnog i nepokolebljivog poštovanja međunarodnog prava od strane svih. Republika Srbija će nastaviti da zagovara dosljedno poštovanje neselektivne primjene tih odredbi i principa - istakao je Vučić.

Oko 120 lidera iz cijelog svijeta, među kojima i predsjednik Srbije, pozvano je da ove nedjelje učestvuje na drugom Samitu za demokratiju.