latinica  ћирилица
29/03/2023 |  17:27 | Autor: SRNA

Vulić: Najbitnije da je budžet usvojen

Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je najbitnije što je danas usvojen prijedlog budžeta BiH za tekuću godinu i da će zaposleni u institucijama BiH na vrijeme primati plate.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

Vulićeva je podsjetila da je većina poslanika u Predstavničkom domu podržala usvajanje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH i Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu.

- Većina poslanika je stava da ne treba da budu povećane plate izabranim i imenovanim zvaničnicima - rekla je Vulićeva novinarima.

Ona je istakla da pitanje primanja zaposlenih u institucijama BiH, uključujući imenovane i izabrane funkcionere, treba riješiti sistemski i dugoročno.

Vulićeva je ocijenila da u dijalogu koji će o tome biti vođen u narednom periodu treba sagledati i sve primjedbe koje su iznijete tokom današnje rasprave u parlamentu BiH.

Vulićeva je navela da je Klub poslanika SNSD bio za oba zakonska prijedloga, ali nije mogla prognozirati kako će se Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH sutra o njima izjasniti.

- Oni odlučuju za sebe. Mi jesmo u koordinaciji, dva doma, ali kako će glasati to zavisi od njihovog dogovora i političkog stava - zaključila je Vulićeva.