latinica  ћирилица
29/03/2023 |  18:42 ⇒ 20:28 | Autor: RTRS

Tužilaštvo zatražilo dokumentaciju u vezi teniskih terena; Višković: Pokušaj da se iskompromituje događaj (VIDEO)

Po nalogu Republičkog javnog tužilaštva, MUP Srpske zatražio je dokumentaciju iz Gradske uprave Banjaluka, u vezi sa izgradnjom teniskih terena za potrebe ATP turnira Srpska open. Istraga je pokrenuta na osnovu prijave lidera Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića protiv gradonačelnika Draška Stanivukovića i premijera Radovana Viškovića.
Gradilište teniskih terena za turnir "Srpska open" - Foto: RTRS
Gradilište teniskih terena za turnir "Srpska open"Foto: RTRS

Ovo je pokušaj da se iskompromituje događaj koji će visoko pozicionirati Republiku Srpsku i Banjaluku, rekao je premijer Višković.

Manje od 20 dana Banjaluku i Republiku Srpsku dijeli od velikog sportskog događaja. Ulica Olimpijskih pobjednika veliko je gradilište, jer je vijest iz Beograda da će grad na Vrbasu biti domaćin turnira.

"Srpska open" na kojem će učestvovati i Novak Đoković, ubrzala radove. Grade se objekti, a u finansiranju ovog kapitalnog projekta učestvuju Vlada i Grad Banjaluka. Premijer Višković se ne osvrće na optužbe, jer kaže da svi sa nestrpljenjem očekuju početak jednog od najznačajnijih sportskih događaja u istoriji Banjaluke i Republike Srpske.

- Kako juče, tako i danas, kao svaki razuman i odgovoran čovjek, podržao bih dolazak najvećeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića i ostalih teniskih zvijezda, u dubokom uvjerenju da će tokom održavanja turnira Banjaluka i Republika Srpska biti u centru pažnje svjetske teniske javnosti. Međutim, izgleda da to nekima u Republici Srpskoj veoma smeta jer se na sve načine bore da umanje i iskompromituju ovaj, veliki sportski događaj, a samim tim i Banjaluku i Republiku Srpsku - rekao je Višković.

Turnir će, zasigurno, Banjaluku i Republiku Srpsku predstaviti kao dobrog domaćina za ljude iz svih krajeva svijeta, što otvara mnoge mogućnosti za saradnju i privredu.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da su gradske vlasti pošteno radile što će, kaže, potvrditi i provjera dokumentacije u vezi sa izgradnjom objekata namijenjenih za održavanje teniskog turnira Srpska open.

- Budu li sudovi i tužilaštvo radili sve kako treba biće to najčistiji predmet u Srpskoj. Јedva čekam da to tužilaštvo sve pregleda i da onima koji su podnosili kažem "vidite sve je kako treba" - istakao je Stanovuković.

Turnir "Srpska open" najveći je događaj u istoriji sporta Republike Srpske kojeg će prenositi više od 130 zemalja svijeta. Na turniru, osim Novaka Đokovića, između ostalih, učestvovaće i Švajcarac Stan Vavrinka, Francuz Gael Monfis, Amerikanac Frensis Tiafo, Rusi Karen Hačanov i Andrej Rubljov, peti teniser svijeta, koji brani trofej, osvojen prošle godine u Beogradu.