latinica  ћирилица
29/03/2023 |  20:56 ⇒ 30/03/2023 | 10:25 | Autor: RTRS

Održana donatorska modna revija "Srpska svadba" (FOTO/VIDEO)

Na donatorskoj modnoj reviji "Srpska svadba", u organizaciji Fondacije "Srpska kuća", večeras su u Banjaluci predstavljeni realizovani ciljevi projekta rješavanja stambenog pitanja višečlanim, socijalno ugroženim porodicama u Republici Srpskoj zahvaljujući kojima je 16 djece dobilo krov nad glavom.
Donatorska modna revija (foto:B. Zdrinja) -
Donatorska modna revija (foto:B. Zdrinja)

Osnivači fondacije Gorica Dodik i Јelena Trninić Milićević su za godinu dana uz pomoć donacija institucija, firmi i dobrih ljudi uspjele da sagrade i kompletno opreme tri kuće za porodice Tomić iz Kosjereva, Gambelić iz Nevesinja i Babić iz Trna.

Donatorskoj reviji u Banskom dvoru prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Vlado Đajić, kao i veliki broj zvanica, partnera, donatora.

Donatorska modna revija (foto:B. Zdrinja)

Osnivač fondacije Јelena Trninić Milićević rekla je da će novu kuću dobiti i porodica Savić iz Banjaluke koja ima osmoro djece.

Prema njenim riječima, svečane haljine i odijela koja su nošena na reviji su donacije i biće poklonjene banjalučkom Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević".

Direktor Doma "Rada Vranješević" Darijana Kecman rekla je da ovaj dom ima sedam maturanata - pet djevojaka i dva mladića.

      View this post on Instagram

A post shared by Milorad Dodik (@mdodik.official)

Savjetnik gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku Mirna Savić Banjac podsjetila je da grad Banjaluka akcijama i djelovanjem obraća pažnju na sve kategorije društva, te da se podržavaju zdrave inicijative koje promovišu očuvanje porodice i ostanak na ovim prostorima.

Snimanje serijala "Srpska kuća" u kojem će u 12 epizoda biti prikazani svi izazovi na putu ka realizaciji ciljeva - da višečlane socijalno ugrožene porodice dobiju svoj dom kreće od ponedjeljka, 3. aprila, dok se premijera očekuje u septembru.