latinica  ћирилица
29/03/2023 |  23:39 ⇒ 23:54 | Autor: SRNA

Tegeltija: Blinkenova izjava rezultat neznanja ili loše namjere

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Zoran Tegeltija izjavio je da je Milorad Dodik, kao predsjednik Republike Srpske i nesumnjivi i neprikosnoveni lider našeg naroda, isključivo na putu interesa Srpske, svih naroda koji žive u Republici Srpskoj i svih vrijednosti koje naš narod kroz istoriju baštini.
Zoran Tegeltija - Foto: RTRS
Zoran TegeltijaFoto: RTRS

Tegeltija je u izjavi za Srnu ocijenio da nazivati predsjednika Dodika osobom na "autoritarnom putu", kako je to uradio Entoni Blinken, a u isto vrijeme znati da je predsjednik Dodik pobjednik na demokratskim izborima koje kao takve prepoznaju i SAD, govori ili o neznanju ili o lošoj namjeri.

- Raduje me što gospodin Blinken navodi da će se SAD zalagati za demokratsku i prosperitetnu budućnost BiH, jer je to budućnost koju je do sada kreirala politika predsjednika Milorada Dodika, nikada se ne odričući jasnih interesa srpskog naroda i Republike Srpske i tako će se i nastaviti bez obzira kako to tumačila administracija Ambasade SAD u BiH - rekao je Tegeltija.

Američki državni sekretar Entoni Blinken je na svom Tviter nalogu komentarisao situaciju u BiH i spomenuo Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske.