mtel
latinica  ћирилица
30/03/2023 |  08:12 ⇒ 08:13 | Autor: SRNA

Pretežno suvi kolovozi

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po pretežno suvim kolovozima, povećana je opasnost od odrona u usjecima, a u kotlinama mjestimično ima magle, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.
Stanje na putevima - Foto: RTRS
Stanje na putevimaFoto: RTRS

Posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno do 1. aprila.

Na magistralnom putu Brčko-Bijeljina i na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice, zbog sanacije, saobraćaj se odvija usporeno uz povremene kratkotrajne prekide. Usporen saobraćaj zbog radova je i na dijelu magistralnog puta Žegulja-Ljubinje, dionica Podvrsnik-Ljubinje.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Vrba u tunelu Čemerno, te u tunelu Sijeračke stijene na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina.

Zbog uklanjanja objekta i sanacije klizišta na dionici regionalnog puta Srbac-Gornja Vijaka, u Ulici Vlade Vinčića, dolazi do privremene obustave saobraćaja svakim radnim danom i subotom od 7.00 do 17.00 časova.

Izmjene su i na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Јablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice i Foča-Goražde u Filipovićima.

Vangabaritni prevoz kreće se putevima Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, Ledenice-Crkvina-granični prelaz Šamac, Karuše-Brod i Porebrice-Lepnica. Vozačima se savjetuje da na tim dionicama voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH je zbog radova na sanaciji klizišta i dalje u oba smjera je zatvorena Zenička zaobilaznica na auto-putu A-1.

Od 9.00 do 15.00 časova biće zatvoren tunel Karaula zbog radova, a vozila će se usmjeravati starim putem dužine četiri kilometra.

Od 8.00 do 17.00 časova zbog postavljanja završnog sloja asfalta za saobraćaj će biti zatvorena dionica regionalnog puta Srebrenik-Orahovica Donja u mjestu Orahovica Gornja, a vozila će se usmjeravati na put Srebrenik-Bukva-Gračanica.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu, a vozila će u narednom periodu saobraćati preko raskrsnice u Topčić Polju.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se u Donjoj Јablanici, na putu Čevljanovići-Nišići, na ulazu u Stolac iz smjera Mostara, zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putnim pravcima Јablanica-Mostar /u Donjoj Јablanici/, Čevljanovići-Nišići, na ulazu u Stolac /iz smjera Mostara/, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. /kraj/sđp