latinica  ћирилица
30/03/2023 |  12:17 ⇒ 14:49 | Autor: RTRS

MUP Srpske predstavio personalizovanu pametnu karticu (FOTO)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske predstavilo je novu personalizovanu pametnu karticu - službenu legitimaciju i identifikacioni dokument za svoje pripadnike, čime se povećava nivo bezbjednosti informaciono-komunikacione infrastrukture MUP-a.
MUP Srpske - Foto: RTRS
MUP SrpskeFoto: RTRS

Projekat je razvila MUP-ova Uprava za informaciono-komunikacione tehnologije, a sproveden je uz tehničku podršku Delegacije Evropske komisije u BiH kroz IPA fondove.

Foto: RTRS

Siniša Kostrešević direktor Policije Republike Srpske rekao je da je MUP prva agencija za sprovođenje zakona u BiH koja je uvela nove identifikacione kartice, a cilj je da pripadnicima policije i državnim službenicima bude omogućen siguran pristup elektronskim bazama.

      View this post on Instagram

A post shared by MUP Republike Srpske (@mup.srpske)

- Nove kartice su sa čipom koje imaju posebnu jedinicu ID broj. Dodana je i mašinski čitljiva zona koja sadrži podatke koje se moge generisati iz informacionog sistema koji služi za izradu ovih dokumenata - navela je Divna Lovrić Bojanić načelnik uprave za informaciono-komunikacione tehnologije u MUP-u Republike Srpske.