latinica  ћирилица
30/03/2023 |  13:54 ⇒ 14:02 | Autor: SRNA

Stevandić: I dalje ćemo insistirati na neutralnosti Srpske

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas u Banjaluci da će Srpska i dalje insistirati na neutralnosti prema ukrajinskom sukobu, jer joj je cilj da štiti svoje interese.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

- Ako štitite svoj interes i imate karakter, logično je da se to ne uklapa sa politikom većih i moćnih zemalja. Zato su upućene kritike predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku - rekao je novinarima Stevandić komentarišući navode američkog državnog sekretara SAD Entonija Blinkena da "napadi predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na osnovna prava i slobode u Republici Srpskoj pokazuju da je na autoritarnom putu predsjednika Rusije Vladimira Putina".

Stevandić kaže da Srpska pokušava da bude neutralna, te da se to tretira kao proruska politika što je problem.

On je podsjetio da Republika Srpska nije prekinula saradnju sa SAD i Velikom Britanijom, nego da ne želi da se pojedini ambasadori ponašaju kao kolonijalni upravnici i miješaju u unutrašnja pitanja.

Kada je riječ o Nacrtu izmjena i dopuna Krivičnog zakona, Stevandić je rekao da je potrebno urediti javni i medijski prostor, te da će organizovati stručnu konferenciju o ovom zakonu.