latinica  ћирилица
30/03/2023 |  14:00 ⇒ 14:02 | Autor: SRNA

Koljević: Politika Srpske mora se uvažavati

Viši naučni saradnik na Institutu za političke studije u Beogradu Bogdana Koljević je rekla da je izjava američkog državnog sekretara Entonija Blinkena o predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku potvrda da je spoljna politika Srpske postala svjetska, jer o stavovima Srpske sada raspravlja na najvišim mjestima.
Bogdana Koljević - Foto: Screenshot/YouTube
Bogdana KoljevićFoto: Screenshot/YouTube

- Imajući u vidu značaj Blinkena i njegove uloge i pozicije, možemo reći da njegova Tviter poruka jača nego da se lično oglasio predsjednik SAD DŽozef Bajden - navela je ona.

Koljevićeva je rekla da je izuzetna čast za Dodika poređenje sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom koji je sigurno jedan od dva vodeća lidera svjetskog slobodoljubivog svijeta, odnosno svijeta političke budućnosti.

- U tom svjetlu, ovo je, možemo reći, veliko priznanje za Srpsku, a isto tako pokazuje se i činjenica da će se njena spoljna politika morati i uvažavati i sa njom kao takvom će se morati računati - ocijenila je Koljevićeva.

Američki državni sekretar Entoni Blinken naveo je na Tviteru da "napadi predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na osnovna prava i slobode u Republici Srpskoj pokazuju da je na autoritarnom putu predsjednika Rusije Vladimira Putina", te da "Stejt department, kojeg zastupa ambasador Majkl Marfi, nastavlja da se zalaže za demokratsku i prosperitetnu budućnost koju svi građani BiH zaslužuju".