latinica  ћирилица
30/03/2023 |  14:01 | Autor: SRNA

Ministar odbrane Srbije najavio novu opremu i naoružanje

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević rekao je da će Srbija nastaviti sa osnaživanjem svog vazduhoplovstva i vojske, te najavio da će stići i nova oprema, novo naoružanje i da će biti snažnija cijela Vojska Srbije, Ratno vazduhoplovstvo i PVO.
Miloš Vučević (Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA/ nr) -
Miloš Vučević (Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA/ nr)

Prilikom obilaska 98. vazduhoplovne brigade na vojnom aerodromu "Morava" u Raškom okrugu, on je rekao da se uvjerio da je Vojska Srbije, 98. vazduhoplovna brigada i cijeli vid Ratnog vazduhoplovstva i PVO zaista napredovao prethodnih godina i dobijao nešto što ranije Srbija nije imala.

- Uvodilo se savremeno naoružanje i vojna oprema. Vjerujem da ćemo imati dobre vijesti za Vojsku Srbije, rekao bih i za cijelu državu da će nam stići nova oprema, novo naoružanje i da će cijela Vojska Srbije, Ratno vazduhoplovstvo i PVO, time i 98. vazduhoplovna brigada biti snažnija - istakao je Vučević.

On je rekao da će se raditi na stvaranju još boljih uslova da dobiju nove mlade pilote, avio-mehaničare, podoficire, vojnike, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

- Da završimo infrastrukturne radove, da oprema koja je skupa, kvalitetna, ubojita bude čuvana u najboljim uslovima u infrastrukturi kakvu ona zaslužuje da ima. Zadovoljan sam i ponosan, a svjestan svih onih izazova sa kojima treba dalje da radimo - rekao je Vučević.

On je napomenuo da je slavna 98. vazduhoplovna brigada uvijek bila na visini zadatka i čuvala otadžbinu u najtežim i najodlučnijim trenucima.