latinica  ћирилица
30/03/2023 |  15:38 | Autor: RTRS

Borac gostuje u Tuzli; Marinović vjeruje u povoljan ishod

Nakon dvonedjeljne pauze nastavlja se premijerligaška trka, a fudbaleri Borca odlaze na megdan ekipi Tuzla Sitija. Minuli period, "crveno plavi" iskoristili su da kroz trening dodatno podignu nivo forme.
Јanez Pišek i Vinko Marinović - Foto: Ustupljena fotografija
Јanez Pišek i Vinko MarinovićFoto: Ustupljena fotografija

- Nije dugo prošlo, manje od tri sedmice, od našeg posljednjeg duela sa Tuzla sitijem, tako da nema velikih nepoznanica između nas. Sigurno je da će oni igrati drugačije nego što je to bio slučaj u Banjaluci. Što se nas tiče, moramo zadržati nivo iz te utakmice i ako ponovimo igru smatram da rezultat neće izostati. Raduje me što su svi igrači zdravi i na raspolaganju za dvoboj na "Tušnju" - rekao je Vinko Marinović, šef stručnog štaba FK Borac.

Na raspolaganju stručnom štabu je i Јanez Pišek koji se bez problema uklopio u ekipu. Јanez je ostavio odličan utisak u proteklim utakmicama, a kaže da je na njemu i saigračima da nastave tamo gdje su stali prije odlaska na premijerligašku pauzu.

- Čeka nas jedna teška utakmica. Ekipa Tuzla Sitija se bori za opstanak i sigurno će dati sve od sebe da ostvare svoje ciljeve, ali mi imamo svoje ambicije. Očekujem i da budu veoma oprezni jer znaju kako smo mi odigrali sa njima u Banjaluci. Ne plašimo se nikoga i na nama je da ponovimo naša minula izdanja. Moramo da damo sve od sebe i tada će pobjeda doći - rekao je Јanez Pišek, fudbaler Borca.

Utakmica 24. kola m:tel Premijer lige BiH između fudbalera Tuzla Sitija i Borca na programu je u petak 31. marta (18.00 časova) na stadionu "Tušanj".