latinica  ћирилица
30/03/2023 |  15:55 ⇒ 19:50 | Autor: RTRS

Ruska Ambasada u BiH: Putinov put predstavlja istinsku nezavisnost i suverenitet

Put ruskog predsjednika Vladimira Putina jeste put ka istinskoj nezavisnosti i suverenitetu, navodi se u komentaru i reagovanju Ambasade Ruske Federacije u BiH na optužbe američkog državnog sekretara Entoni Blinkena.
Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini (foto: facebook.com/rusembbih) -
Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini (foto: facebook.com/rusembbih)

Komentar ruske Ambasade u BiH prenosimo u cijelosti:

Državni sekretar SAD Entoni Blinken u svom tvitu spominje put ruskog predsjednika Vladimira Putina te naziva taj put "autoritarnim". U stvari to jeste put ka istinskoj nezavisnosti i suverenitetu. Put da se postane svjesnim svojih nacionalnih i egzistencijalnih interesa. Put ka razumijevanju na kakav način ih treba braniti.

Ako se krene putem Bajdena onda se na kraju dođe degenerativnom bezumlju, kada se više ne pravi razlika između istine i laži sa licemjerstvom. Između demokratije i slobode sa jedne strane i ropstva i poniženja sa druge. I onda se počinje pričati sa prizracima i sa prazninom.

Put Putina podržava ogromna većina stanovništva Rusije. Put Bajdena - rekordno nizak broj Amerikanaca.

Onda, gospodine državni sekretaru - izvolite - hrabro idite - Putem Bajdena!

Uzgred rečeno, o demokratiji. Tvrde da je najbolju knjigu o demokratiji u Americi napisao stranac. Kada se upoznaješ sa nekim tekstovima učesnika Samita za demokratiju, onda stekneš čvrsto uvjerenje da ih napisala vještačka inteligencija.

Ali sve je u njima vještačko pa nema nikakve inteligencije. Samo da se zadovolji džinovski, autohipnotizirajući američki ego.

Ali kada se intelekt uključuje onda ispadaju sasvim neočekivani rezultati za organizatore - skoro polovina učesnika je odbila da se pridruže završnom dokumentu ovog sumnjivog skupa ili njegovim pojedinim stavovima.

Ali Vašington ne popušta - radi podrške demokratije se izdvajaju naredni milioni zelenog papira. U stvari to jeste prvi znak države u bankrotstvu, kada sve probleme rješavaju uz pomoć mašine za štampanje novca.

Demokratija u Americi? Nemojte nasmijavati naše papuče!