latinica  ћирилица
30/03/2023 |  18:22 | Autor: SRNA

Bradara predložila Nikšića za premijera FBiH

Nermin Nikšić /SDP-a BiH/ predložen je za premijera Federacije BiH, navodi se u odluci o imenovanju federalne Vlade koju je danas donijela predsjednik FBiH Lidija Bradara.
Nermin Nikšić - Foto: RTRS
Nermin NikšićFoto: RTRS

U odluci, koja je u posjedu Srne, navodi se da je za ministra finansija predložen Toni Kraljević, a za ministra razvoja, preduzetništva i zanatstva Vojin Mijatović, koji će biti i zamjenici premijera.

Za ministra unutrašnjih poslova predložen je Almin Hopovac, za ministra pravde Vedran Škobić, za ministra energije, rudarstva i industrije predložen Adis Bubalo, a za ministra kulture i sporta Sanja Vlaisavljević.

Predloženo je da ministar saobraćaja i komunikacija bude Andrijana Katić, ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, ministra za pitanja ratnih veterana i invalida Hasan Handžić, a ministar zdravstva Milenko Bevanda.

Dužnost ministra obrazovanja i nauke trebalo bi da obavlja Vedran Lakić, ministra trgovine Anel Kljako, ministra rada i socijalne politike Adnan Delić, ministra životne sredine i turizma Nasiha Pozder, ministra prostornog uređenja Željko Nedić i ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Zuhad Porčić.

Iz Kabineta predsjednika FBiH Srni je rečeno da će odluka ujutro biti dostavljena potpredsjednicima koji bi treba da daju saglasnost.

Nakon što bude data saglasnost, odluka će biti upućena Predstavničkom domu Parlamenta FBiH na usvajanje koji ima rok da je prihvati do 6. aprila.

Bradara je danas imala i sastanak sa predsjednikom SDP-a BiH Nerminom Nikšićem.