latinica  ћирилица
30/03/2023 |  20:53 | Autor: RTS

Vidić ponovo kandidat za Kuću slavnih Premijer lige

Nemanja Vidić, dugogodišni kapiten Mančester junajteda, nalazi se sa još 14 bivših asova najjače lige na planeti na listi kandidata za Kuću slavnih Premijer lige.
Nemanja Vidić (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr, ilustracija) -
Nemanja Vidić (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr, ilustracija)

Zvanično najjača liga na svijetu objavila je spisak od 15 kandidata na kome između ostalog nalazi Srbin Hemanja Vidić, a društvo mu prave: Toni Adams, Sol Kembel, Majkl Kerik, Petr Čeh, Endi Kol, Ešli Kol, DŽermejn Defo, Les Ferdinad, Rio Ferdinand, Robi Fauler, Geri Nevil, Majkl Oven, DŽon Teri i Јaja Ture.

Drugi stranac kapiten u istoriji Mančester junajteda važi za jednog od najboljih defanzivaca svijeta svih vremena, odnosno engleske Premijer lige.

Vidić je za sedam i po godina na "Old trafordu" zabilježio 300 nastupa, uz 21 postignut gol.

Sa "crvenim đavolima" osvojio je pet titula Premijer lige, Ligu šampiona, FIFA Svjetsko prvenstvo za klubove, tri Liga kupa i pet Komjuniti šilda, dok je dva puta proglašen igračem sezone.

Premijer liga je Kuću slavnih ustanovila prije dvije godine. Vidić je jedan od kandidata bio i u prethodna dva navrata. U saopštenju se navodi da će navijači moći da glasaju do 10. aprila. Svečana ceremonija biće održana u maju.