latinica  ћирилица
30/03/2023 |  22:16 | Autor: RTRS

Banjaluka: Usvojen rebalans budžeta

Odbornici Skupštine grada Banjaluka usvojili su rebalans budžeta za 2023. godinu, čime je omogućeno da prethodno odobrena kreditna sredstva postanu operativna.
Banjaluka-Skupština grada - Foto: RTRS
Banjaluka-Skupština gradaFoto: RTRS

- Usvojili smo rebalans budžeta, koji treba da omogući da se organizuje turnir sa svom pratećom infrastrukturom, počevši od organizacije, pa do saobraćajne, komunalne infrastrukture i dvorane, koju je potrebno da završimo prije samog početka - rekao je predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković. 

Gradski menadžer Bojan Kresojević ocijenio je da je rebalans budžeta od velikog značaja za realizaciju kapitalnih ulaganja, ističući da je tu 10 miliona KM za izgradnju sportske dvorane putem kapitalnog granta Teniskom savezu Republike Srpske, objavljeno je na sajtu grada Banjaluka.

- U Parku Mladen Stojanović radovi napreduju vrlo intenzivnom dinamikom i zbog toga je bilo važno da ova odluka danas bude donesena kako bi Banjaluka spremno dočekala ATP 250 "Srpska open" - istakao je Kresojević.

Kresojević je naveo i da je usvojen amandman gradonačelnika Draška Stanivukovića da se infrastruktura koja se gradi za predstojeći ATP turnir ustupa Teniskom savezu Republike Srpske na dvije godine.

Usvojena je i odluka kontrole parkiranja na mjestima rezervisanim za lica sa invaliditetom i povećane kazne za kršenje ovih pravila sa 40 na 200 KM.

Odbornici su usvojili i Strategiju demografskog razvoja, kao prvi korak na očuvanju porodice i naroda, program razvoja sporta sa prioritetnim oblastima za 2023. godinu, te kalendare kulturnih i turističkih manifestacija za tekuću godinu.