latinica  ћирилица
31/03/2023 |  11:16 ⇒ 17:22 | Autor: RTRS

Milići obilježavaju Dan opštine; Uručene nagrade i priznanja (FOTO/VIDEO)

Premijer Republike Srpske Radovan Višković danas je u Milićima, povodom Dana opštine - 31. marta, položio vijenac palim srpskim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu na Centralni spomenik u Parku velikana.
Uručenja priznanja u Milićima - Foto: RTRS
Uručenja priznanja u MilićimaFoto: RTRS

Poštu palim srpskim junacima odali su i opštinski zvaničnici, kao i predstavnici organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Višković je istakao da se ponosom može reći da je ova opština za 31 godinu postojanja izgradila sve potrebne institucije za normalan život građana i najavio da će Vlada nastaviti sa radom na stvaranju novih radnih mjesta koja će zaposlenima omogućiti uslove da ostanu i opstanu u ovoj lokalnoj zajednici.

- Treba da naše škole, obdaništa i vrtići budu puni djece i onda ćemo reći da smo uspjeli - rekao je Višković. 

Načelnik Milića Marko Savić istakao je da su borci koji su iznijeli teret Odbrambeno-otadžbinskog rata najzaslužniji za očuvanje ove opštine, kao i odbranu cijele Republike Srpske.

- 231 borac sa teritorije Milića položio svoj život za odbranu Republike Srpske i očuvanje ove opštine - podsjetio je Savić.

Obilježavanje Dana opštine nastavljeno je u sali Skupštine opštine radnim sastankom sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovom.

Foto: RTRS

Kalabuhov je rekao je da je danas dogovoreno bratimljenje opštine Milići i ruskog grada Novouljanovska i istakao da će se ovakvim vezama prijateljstvo srpskog i ruskog naroda pojačati i potvrditi konkretnim djelima za dobrobit ljudi.

Kalabuhov je istakao da je posebno zadovoljan zbog razgovora, praktične i konkretne saradnje, te živih i perspektivnih odnosa srpskog i ruskog naroda.

Načelnik opštine Milići Marko Savić rekao je novinarima da će se u narednom periodu raditi na uspostavljanju odnosa Milića i Novouljanovska, njihovoj gradnji i razvijanju na obostrano zadovoljstvo, kao i na realizaciji nekih drugih projekata.

Na svečanoj sjednici uručene su opštinske nagrade i priznanja pojedincima, institucijama, udruženjima i organizacijama koji su doprinijeli razvoju Milića u prošloj godini.

Priznanje "Zlatni grb opštine Milići" sa priznanjem "Povelja opštine Milići", uručeno je Јavnoj ustanovi "Vode Republike Srpske" i Pokrajinskoj vladi Vojvodine.

Foto: RTRS

"Grb opštine Milići" sa priznanjem "Povelja opštine Milići" dodijeljeni su i Organizaciji rezervnih vojnih starešina Nova Pazova na čelu sa predsjednikom Zdenkom Gašićem, te Milivoju Ćirkoviću i Branislavu Spasojeviću.

"Zlatna povelja opštine Milići" posthumno je dodijeljena Radomiru Dimitriću. "Posebna povelja opštine Milići" uručena je uručena trgovini i pekari "SAN", a "Povelju opštine Milići" dobila je "Prizma".

U programu obilježavanja Dana opštine posjetili su i novoizgrađenu proizvodnu halu u Industrijskoj zoni Podgora.

Foto: RTRS