latinica  ћирилица
31/03/2023 |  11:25 ⇒ 11:25 | Autor: RTRS

Vučić i Kovačevski: Odnosi Srbije i S. Makedonije najbolji u savremenoj istoriji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsjednikom Vlade Sjeverne Makedonije Dimitrom Kovačevskim i dvojica zvaničnika su istakla da su odnosi dvije države najbolji u savremenoj istoriji.
Aleksandar Vučić i Dimitri Kovačevski (Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ) -
Aleksandar Vučić i Dimitri Kovačevski (Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ)

Vučić je konstatovao da u Srbiji i Sjevernoj Makedoniji postoji čvrsta politička volja za dalje jačanje saradnje, pa je predložio konkretne korake u oblasti trgovine, turizma, kulture i sporta, saopštilo je Predsjedništvo Srbije.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Premijer Kovačevski je naglasio da između Srbije i Sjeverne Makedonije više nema otvorenih pitanja i da je partnerstvo dvije država primjer za region.

Takođe je rekao da će tri dokumenta, koja se potpisuju tokom njegove posjete Beogradu, dati dodatni impuls snaženju saradnje.

Vučić je dodao da je Srbija opredijeljena da u odnosima u regionu promoviše pozitivnu agendu, orijentisanu ka budućnosti, što se vidi i kroz aktivnu ulogu u inicijativi Otvoreni Balkan, te je sa premijerom Kovačevskim razgovarao o saradnji u okviru te inicijative i dodatnim koristima za građane Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije.