latinica  ћирилица
31/03/2023 |  12:32 ⇒ 12:34 | Autor: sputniknews.com

Potpisana tri memoranduma o saradnji Srbije i Sjeverne Makedonije (VIDEO)

Tri memoranduma o razumijevanju koja će unaprijediti saradnju između Vlade Srbije i Vlade Sjeverne Makedonije potpisana su danas u prisustvu premijerke Srbije Ane Brnabić i premijera Sjeverne Makedonije Dimitra Kovačevskog.
Potpisivanje sporazuma (Foto: TANJUG/ PREDRAG MITIĆ/bs) -
Potpisivanje sporazuma (Foto: TANJUG/ PREDRAG MITIĆ/bs)

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić i ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski potpisali su Memorandum o razumijevanju između Vlade Srbije i Vlade Sjeverne Makedonije o mjerama za unapređenje kretanja ljudi i robe preko zajedničke državne granice.

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović i ministar ekonomije Sjeverne Makedonije Krešnik Bekteši potpisali su Memorandum o razumijevanju između Vlade Srbije i Vlade Sjeverne Makedonije o saradnji u oblasti rudarstva i energetike.

Ministar građevinarstva Goran Vesić i ministar za transport i veze Sjeverne Makedonije Blagoje Bucvarski potpisali su Memorandum o razumijevanju "Projekat ETS - uspostavljanje interoperabilnog elektronskog sistema naplate putarine".

Brnabićeva je ranije danas dočekala svog kolegu iz Sjeverne Makedonije ispred Palate Srbija, uz orkestar počasne Garde Vojske Srbije i intoniranje himni dveju zemalja.

Kovačevski se prethodno sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.