latinica  ћирилица
31/03/2023 |  14:41 ⇒ 17:46 | Autor: RTRS

Banjaluka: Sva domaćinstva od 1. aprila imaju pravo na besplatne priključke za vodu (VIDEO)

Sva domaćinstva od prvog aprila imaće pravo na besplatne priključke za vodu, najavio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.
Draško Stanivuković - Foto: RTRS
Draško StanivukovićFoto: RTRS

Osim novih priključaka, ova odluka odnosi se i na sva domaćinstva koja su već priključena, ali bespravno, na ovaj način mogu to da učine besplatno i legalno.

Iz banjalučkog Vodovoda pojašnjavaju da je ova odluka na obostranu korist.- Govorimo o par hiljada kuća i domaćinstava, pomnožimo sa brojem ukućana, to je 10.000 sugrađana koji su trebali da po svojoj kući plate od 700, 800, 1.000 maraka zavisno šta sve treba. Danas je to besplatno - dodao je Stanivuković.

Predrag Duduković direktor Vodovoda dodao je da s jedne strane izlaze u susret ljudima da dobiju besplatne priključke, a sa druge strane, Vodovod će biti u situaciji da ostvaruje veće prihode.

- Mi imamo ogromnih problema vezano za vodosnabdijevanje baš iz razloga jer ne znamo ko gdje i koliko troši vode. Znamo kakva je situacija bila prošlo ljeto vezano za nestašicu vode. Јednim dijelom je uzrok i tih nelegalnih priključaka - dodao je on.