latinica  ћирилица
31/03/2023 |  14:45 ⇒ 14:46 | Autor: SRNA

Brnabić: Nečuveno što je Bećirović snimio video podrške Đukanoviću

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je nečuveno da član Predsjedništva jedne zemlje, kao što je Denis Bećirović u BiH, snimi video u kojem podržava predsjedničkog kandidata u drugoj državi - Mila Đukanovića u Crnoj Gori.
Ana Brnabić (Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC) -
Ana Brnabić (Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC)

- Član Predsjedništva jedne zemlje snima video da podrži kandidata za predsjednika u drugoj zemlji? To je nečuveno i nevjerovatno. Ali, isto tako je nečuveno i nevjerovatno da niko nije komentarisao da se oni miješaju u izborni proces u Crnoj Gori, a /predsjednika Srbije Aleksandra/ Vučića jesu, iako nije rekao nijednu riječ. Licemerju nikad kraja - istakla je Brnabićeva, komentarišući optužbe da se Vučić miješa u izborni proces u Crnoj Gori.

Ona je naglasila da Vučić nijednu riječ nije rekao o izborima u Crnoj Gori, ali je zanimljivo da su mnogi drugi, među kojima je premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti, direktno podržali određenog kandidata koji učestvuje na tim izborima.

Brnabićeva je dodala da joj nikada ne bi palo na pamet da snimi video da podrži predsjedničkog kandidata u bilo kojoj zemlji, smatrajući da je to sramotno i besmisleno i da je uvreda za glasače u toj zemlji i za suverenitet te zemlje.

- Ali, očigledno nekome drugome to pada na pamet - rekla je Brnabićeva, odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka sa premijerom Sjeverne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

Brnabićeva je dodala da to dovoljno govori svima u Crnoj Gori kakav je odnos Srbije prema Crnoj Gori, a kakav tih ostalih koji podržavaju različite kandidate u njihovom izbornom procesu.