latinica  ћирилица
31/03/2023 |  14:47 ⇒ 17:23 | Autor: RTRS

Prijem za penzionisane pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova (VIDEO)

Povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske direktor Policije, Siniša Kostrešević, organizovao je prijem za penzionisane pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova. Tim povodom uručene su i službene legitimacije penzionisanim pripadnicima Policije.
Prijem za penzionisane pripadnike policije - Foto: RTRS
Prijem za penzionisane pripadnike policijeFoto: RTRS

Dan policije za aktivne i penzionisane pripadnike, poseban je događaj, ali i prilika da se kolege sretnu i razmijene iskustva, kaže Goran Šmitran koji je u penziji gotovo tri godine.

- Јako lijepo je kada se sretnemo sa svojim kolegama sa kojima smo nekada radili, sarađivali i lijepo je kad nas se sjete kole koje su danas, što kažu, u aktivnom sastavu Policije, koji vode Policiju. Lijepo je kad razmijenite neka ta iskustva jer ostala je uvijek to, kako god smo mi otišli, iz policije kao Policije, ostala je policija u nama i mi smo uvijek policajci - rekao je Goran Šmitran penzionisani pripadnik MUP-a Republike Srpske.

Druženje sa penzionisanim pripadnicima policije je postala tradicija, jer bez obzira što su zvanično u penziji na njih uvijek računaju – poručio je direktor Policije Srpske.

- Mi na ovaj način želimo da pokažemo da računamo na naše pripadnike, da mi im posvećujemo nekakvu pažnju koja je neophodna svima i da uvijek na njih računamo kao i na naše aktivne policijske službenike. Želimo da uvijek budu tu na raspolaganju nekim novim mladim policijskim snagama - naglasio je Siniša Kostrešević direktor Policije Republike Srpske.

Današnji prijem bio je prilika da se penzionisanim pripadnicima , koji ranije nisu dobili, uruče službene legitimacije kako bi imali način da se identifikuju mladim kolegama. Svi jednoglasni – jednom policajac, zauvijek policajac.