latinica  ћирилица
31/03/2023 |  16:02 | Autor: RTRS

Banjaluka: Raspisan javni poziv za sufinansiranje vantjelesne oplodnje

Grad Banjaluka raspisao je Јavni poziv za sufinansiranje procesa vantjelesne oplodnje, a prijave su otvorene do 28. juna.
Roditeljstvo (Foto:  EPA-EFE/ANTONIO BAT) -
Roditeljstvo (Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT)

Kako su naveli, javni konkurs za dodjelu jednokratne novčane pomoći za sufinansiranje troškova jednog postupka vantjelesne oplodnje sada već drugu godinu zaredom traje 90 dana.

- Osim dužeg roka za prijave, novim Pravilnikom takođe je povećana i starosna granica za žene, pa tako pravo na prijavu od sada imaju žene do 45 godina - ističu oni.

Ovom izmjenom omogućeno je da i žene preko 42 godine imaju priliku da dobiju određeno sufinansiranje.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se Odjeljenju za društvene djelatnosti Grada Banja Luka, putem Prijemne kancelarije Gradske uprave, kancelarija 14, u zatvorenoj koverti, sa naznakom: „Јavni konkurs za dodjelu jednokratne novčane pomoći za sufinansiranje troškova jednog postupka biomedicinski potpomognute oplodnje“, ili putem pošte – preporučeno, na adresu: Grad Banja Luka, Gradska uprava, Odjeljenje za društvene djelatnosti, Trg srpskih vladara 1, 78 000 Banja Luka.

Sve informacije u vezi javnog konkursa mogu se dobiti kod samostalnog stručnog saradnika –koordinatora za zdravstvo, putem telefona broj: 051/244-444, lokal 716, ili direktno – u kancelariji broj 24.

Za ovu podršku bračnim parovima iz gradskog budžeta biće izdvojeno 100.000 KM, a pojedinačni iznos koji će biti dodijeljen za sufinansiranje postupka vantjelesne oplodnje iznosi 4.000 KM, navodi se u saopštenju.