latinica  ћирилица
31/03/2023 |  16:18 ⇒ 19:25 | Autor: TANЈUG

Vučić: Velika nervoza u svijetu, predstoji jedno od najtežih proljeća

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom sukoba u Ukrajini, da je situacija u svijetu još mnogo komplikovanija nego što se to misli, kao i da predstoji jedno od najtežih proljeća u političkom, ali i vojnom smislu.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg)

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara u Novom Pazaru da prokomentariše to što je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio da Zapad jača vojnu silu u Poljskoj, kao i da planira invaziju na Bjelorusiju, ali i da bi postavljanje nuklarnog oružja u Bjelorusiji moglo da zaštiti njegovu zemlju.

- Situacija je još mnogo komplikovanija i vidi se da je svuda velika nervoza. Lukašenko je rekao neke stvari za koje nisam siguran da bi bili oduševljeni ni u Moskvi, a za ovo drugo nisam siguran da su zadovoljni na Zapadu. Vidi se da se žuri i Ukrajincima i Rusima. Pogledajte izjavu predsjednika Kine Sija, koji je uz Bajdena možda najmoćniji čovek na svijetu, u kojoj kaže da njegova zemlja mora da bude pripremljena za rat. Kada sve to složite onda vam je jasno da nam predstoji jedno od najtežiih proljeća ne samo u političkom već i vojničkom smislu - rekao je Vučić.

Istakao je da bi u toj sitauciji Srbija trebalo sebe da gleda i čuva, dodatnom brigom o građanima, čuvanjem mira, razgovorom sa ljudima i dodatnim ulaganjima i rastom BDP.

- Da to pokušamo, da to bude naš odgovor - poručio je Vučić.