latinica  ћирилица
31/03/2023 |  19:14 ⇒ 20:51 | Autor: RTRS

Svečanom akademijom obilježeno 30 godina Odbojkaškog saveza Republike Srpske (VIDEO)

Povodom obilježavanja 30 godina od formiranja i rada, Odbojkaški savez Republike Srpske održao je danas u Banjaluci, Svečanu akademiju.
30 godina Odbojkaškog saveza - Foto: RTRS
30 godina Odbojkaškog savezaFoto: RTRS

27. marta 1993 godine, u Sali Banskog dvora u Banjaluci, udareni su temelji Odbojkaškog Saveza Republike Srpske. Za prvog predsjednika Saveza, izabran je Slobodan Kuštrinović. Na Akademiji, povodom 30 godina Saveza, evocirane su uspomene na odbojkaška dešavanja tokom ove tri decenije, a zaslužnim pojedincima su dodijeljene zahvalnice , plakete i priznanja. Danas u okviru Saveza aktivno djeluje 56 klubova, od kojih je 44 u ženskoj i 12 u muškoj konkurenciji, sa registrovanih 4.000 odbojkaša i odbojkašica.

U odbojkaškom Savezu Srpske, posebno itiču sjajnu saradnju sa odbojkaškim Savezom Srbije, koja traje u kontinuitetu
svih proteklih godina , kroz semnare, kampove, ali i novčanu pomoć

Akademiji je prisustvovao Ministar sporta Srbije, Zoran Gajić, proslavljeni odbojkaški trener, i višegodišnji Predsjednik OSS.

U OSRS, ponosni su činjenicu, da veliki broj odbojkaša sa naših prostora, nastupa za reprezenatciju Srbije. Poput Bilećanke Tijane Bošković, Brčanke Brankice Mihajlović. Zahvalnincu OSRS, za nesebičnu promociju ovog sporta, dobila je i naša medijska kuća.