latinica  ћирилица
31/03/2023 |  19:37 | Autor: Agencije

Vučelić podnio ostavku, Partizan je odbio

Predsjednik Partizana Milorad Vučelić predložio je upravi Fudbalskog kluba na vanrednoj Skupštini da prihvate njegovu ostavku na toj funkciji.
Milorad Vučelić (foto: FK Partizan) -
Milorad Vučelić (foto: FK Partizan)

Vučelić je u svom ekspozeu, u kom je sumirao rezultate i čitavu situaciju još od 2014. godine kada je preuzeo klub, istakao da je sa saradnicima spasao klub u više navrata.

Potom je rekao da, iako je više puta smenjivan u javnosti, nikada nije nudio ostavku, a sada bez opravdanja u vidu zdravstvenog stanja je Upravnom odboru, poručio:

- Na kraju vas molim da usvojite moju ostavku na mjesto predsjednika kluba - rekao je Milorad Vučelić.

Međutim, ubrzo je stigla informacija da je njegova ostavka odbijena.

- Skupština FK Partizan je odbila prijedlog predsjednika Vučelića da ga razriješi funkcije. Vučelić je dobio povjerenje članova Skupštine da nastavi da vodi klub - oglasio se Partizan.

Fudbaleri Partizana igraće naredne sezone na evropskoj sceni jer je ispunio sve uslove da dobije licencu, saopštio je Vučelić na Skupštini kluba.

- Hoću da vas obradujem, danas su uslovi za sticanje licence za igranje Partizana u Evropi ispunjeni. Hoću ponovo, iz sveg srca za to da zahvalim predsjedniku, Aleksandru Vučiću i državi Srbiji, koja je svestrano i presudno pomogla- rekao je Vučelić.

On je dodao da je svjestan da će Uprava sada biti pod dodatnim pritiskom navijača.

- Mogu poslije ovoga da viču i jedno i drugo. Znam da će biti vrijeđanja, da ne pominjem sad koja, znam da će se čuti i “Uprava, napolje“. Samo, ne osjećam se krivim. Učinio sam sve po mjeri svojih maksimalnih mogućnosti. One jesu ograničene, ali su po mojoj mjeri - poručio je Vučelić.