latinica  ћирилица
31/03/2023 |  19:53 | Autor: SRNA

Vučić: Srbija će učiniti sve da opstane i očuva samostalnost u odlučivanju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras u Kraljevu da će Srbija u atmosferi usložnjavanja situacije između velikih sila učiniti sve da opstane, očuva nezavisnost i samostalnost u odlučivanju.
Aleksandar Vučić (Foto: FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ) -
Aleksandar Vučić (Foto: FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ)

Vučić je naglasio da Srbija, zahvaljujući politici koju vodi, najbrže napreduje u regionu, što se mnogima ne dopada, posebno onima u najbližem okruženju.

On je naveo da uglavnom ne reaguje ni na laži opozicije u Srbiji koje priznanje nezavostnosti samoproglašenog Kosova od Atine i Madrida predstavlja javnosti kao svršen čin.

Vučić je rekao da je vodeći računa o nacionalnim interesima Srbije donio odluku da se sankcije Rusiji ne uvode i da ta odluka važi i danas.

On je ponovio da Srbija ima svoju politiku i da želi da narodni pokret za državu objedini sve one koji žele samostalnu, nezavisnu, slobodnu i slobodarsku Srbiju.

- Mnogo je toga neizvesnog, kako god to bilo i kako god to išlo treba da znate da ćemo ne zaklinjajući se, sem u Ustav Srbije, dati sve od sebe da sačuvamo svoju zemlju - rekao je Vučić obraćajući se građanima na velikom skupu u Kraljevu.

Naglasio je da će učiniti sve da dovede jednog kapitalnog investitora u Kraljevo izrazivši zadovoljstvo što kompanije "Leoni" i još jedan strani investitor tamo zapošljavaju više od 5.000 ljudi.