latinica  ћирилица
01/04/2023 |  09:06 ⇒ 12:18 | Autor: sputniknews.com

Alkaraz izgubio, Đoković se vraća na ATP tron

Želja Karlosa Alkaraza da zaokruži dupli trijumf na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju doživjela je krah pošto je najbolji teniser svijeta eliminisan u polufinalu na Floridi od strane Јanika Sinera sa 7:6, 4:6, 2:6. To znači da se Novak Đoković već u ponedjeljak vraća na prvo mjesto na ATP listi.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/Frabeland Charles Mallari) -
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/Frabeland Charles Mallari)

Јoš uvijek aktuelni šampion Majamija prije samo dvije nedjelje je dominantno osvojio Indijan Vels i povratio prvo mjesto, ali mu je za ostanak tamo bila potrebna i odbrana ovog turnira. Međutim, zaustavio ga je deseti nosilac, Italijan Siner koji je poslije velike borbe i tri seta zakazao finale sa Danilom Medvedevim (nedjelja 19.00).

Sigurno je ovo veliko razočaranje za 19-godišnjeg Alkarasa, koji se mučio sa povredom butnog mišića na startu sezone, a biće još veće pošto se u trećem setu vidjelo da ima ozbiljne probleme sa grčevima.

Prvi set je bio uzbudljiv duel dva dobra igrača koji su sjajno udarali lopticu, a na kraju je Španac poveo poslije taj-brejka sa 1:0. Ipak, motivisani i inspirisani Siner mu je lukavo uzvratio u drugom setu.

Prvi je napravio brejk, iako je Španac odmah uzvratio za 2:2, zatim je 21-godišnji Italijan osetio trenutak za jači napad. Bilo je 5:4 za Sinera, kada je napravio novi brejk i prekinuo Alkarasov niz od 21 uzstopno dobijenog seta.

Svjetski broj, sada već dva, teško se kretao u trećem setu, a već na startu je izgubio servis. U nemoći i nelagodnosti mučio se na osnovnoj liniji između poena i upućivao zabrinjavajuće poglede ka tribinama i svom boksu.

Siner je na kratko izgubio fokus, njegove sjajne ofanzivne udarce zamenili su konzervativni potezi, ali čim se povratio u realnost priveo je treći set ubedljivo kraju (6:2) i meč poslije tri sata.

Alkaras je ovim porazom izgubio 640 poena na ATP listi, pa će se u ponedjeljak Novak Đoković vratiti na prvo mjesto i to prije početka sezone na šljaci. Bolje nije moglo za Srbina.