latinica  ћирилица
01/04/2023 |  11:11 ⇒ 12:50 | Autor: RTRS

Stojičić: Radi se na unapređenju rada đačkih domova

Ministarka prosvjete i kulture Željka Stojičić razgovarala je sa direktorom Srednjoškolskog doma Banjaluka Sinišom Ovukom i predsjednikom Upravnog odbora Ljubanom Bajićem o učeničkom standardu i mogućnostima unapređenja uslova boravka učenika u Domu.
Željka Stojičić u posjeti Srednjoškolskom domu -
Željka Stojičić u posjeti Srednjoškolskom domu

Na sastanku je razgovarano i o inicijativi osnivanja Aktiva direktora đačkih domova u Republici Srpskoj kao i o regionalnoj saradnji koju su uspostavili đački domovi sa ciljem razmjene znanja i iskustva ali i zajedničkog sprovođenja projekata i programa za učenike u toku ljetnog raspusta.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima održivog razvoja đačkih domova u skladu sa iskustvima iz regiona.

Ministarka Željka Stojičić i direktor Srednjoškolskog doma saglasni su da će najavljeno osnivanje Aktiva direktora đačkih domova biti značajna osnova da se nastavi sa unapređenjem pravnog okvira koji su potrebni za unapređenje rada đačkih domova u Republici Srpskoj.

Direktor Srednjoškolskog doma Siniša Ovuka informisao je ministarku o materijalnim, tehničkim i kadrovskim kapacitetima Doma i naglasio je da usluge Doma koriste 243 učenika.

Istakao je da rukovodstvo Srednjoškolskog doma Banja Luka ima dobru saradnju sa đačkim domovima u Republici Srpskoj i regionu.

Upoznao je ministarku i da je uspostavljena saradnja sa Udruženjem "Zajednica učeničkih i studentskih domova jugoistočne Evrope".