latinica  ћирилица
01/04/2023 |  14:15 | Autor: SRNA

Rogić: Uvjeren sam da će biti izgrađeno centralno-spomen obilježje u Banjaluci

Predsjedavajući Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske Goran Rogić rekao je da je uvjeren da će nakon raspisivanja javne nabavke u Banjaluci konačno biti izgrađeno centralno spomen-obilježja za poginule i nestale borce Vojske Republike Srpske u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.
Goran Rogić - Foto: SRNA
Goran RogićFoto: SRNA

- Ako se nešto počne graditi, sigurno će se i završiti - rekao je Rogić Srni povodom odluke Gradske uprave Banjaluka da raspiše javnu nabavku za izgradnju centralnog spomen-obilježja.

Rogić je istakao da je Boračka organizacija dala punu podršku idejnom rješenju i izabranoj lokaciji za ovaj projekat.

- Izgradnja spomen-obilježja je najmanje što možemo da uradimo za naše poginule junake kako ne bi bili zaboravljeni, jer je zaborav nedostatak patriotizma - istakao je Rogić.

On je zahvalio gradu Banjaluka i gradonačelniku za upornost i Vladi Republike Srpske koja se obavezala da učestvuje u finansiranju ovog projekta.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković saopštio je da je raspisana javna nabavka za izgradnju centralnog spomen-obilježja u Banjaluci za poginule i nestale borce Vojske Republike Srpske u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

- Raspisivanje javne nabavke znači da ćemo do kraja aprila znati koja firma i koji izvođač će graditi centralno spomen-obilježje. Realno je očekivati da će sredinom maja na Krašovom parkingu biti položen kamen-temeljac za ovo obilježje - istakao je Stanivuković.