latinica  ћирилица
02/04/2023 |  11:25 ⇒ 13:39 | Autor: RTRS

Volodin: Evropskim i američkim političarima treba suditi za razaranje Јugoslavije

Evropski i američki političari, odgovorni za krvoproliće i razaranja u Libiji, Iraku, Siriji, Avganistanu, Јugoslaviji i Ukrajini, moraju biti kažnjeni i izvedeni pred međunarodni sud, istakao je predsjednik Državne dume Ruske Federacije Vjačeslav Volodin.
Vjačeslav Volodin (Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV) -
Vjačeslav Volodin (Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV)

Volodin ističe da je zapadni politički sistem, zajedno sa svojim liderima, degradirao i da oni ne samo da su izgubili autoritet, već su umiješani u skandale i krivična djela.

On je naveo da ih procesuiraju za manje teška krivična djela od onih koja su zaista počinili.

Prema riječima predsjednika Državne dume Ruske Federacije, njihove odluke su dovele do razaranja, krvoprolića, miliona žrtava i tragičnih sudbina u Iraku, Libiji, Avganistanu, Siriji, Јugoslaviji, Ukrajini.

- Evropski i američki političari, odgovorni za to, treba da budu izvedeni pred međunarodni tribunal i zasluženo kažnjeni - napisao je Volodin na Telegramu.

Volodin je podsjetio da se bivši američki predsjednik Donald Tramp, optužen za višemilionsku prevaru, suočava sa krivičnim gonjenjem.

Prema njegovim riječima, ista sudbina u budućnosti može da čeka i aktuelnog predsjednika SAD DŽozefa Bajdena.

- Bajdena optužuju za korupciju u Ukrajini, koristeći svoj službeni položaj. Osim toga, u njegovoj kući su pronađena tajna dokumenta - dodao je Volodin.

Predsjednik ruske Državne dume je podsjetio i da je bivši francuski predsjednik Nikola Sarkozi osuđen na zatvorsku kaznu zbog korupcije i pokušaja podmićivanja sudije, dok je njemački Ustavni sud optužio bivšu kancelarku Angelu Merkel za pristrasnost i kršenje principa jednakih mogućnosti za političke partije, prenosi Sputnjik.

- A ovi ljudi uče cijeli svijet kako da živi! - zaključio je Volodin.