latinica  ћирилица
02/04/2023 |  14:39 ⇒ 17:20 | Autor: TANЈUG

Đukanović: Vjerujem u pobjedu (VIDEO)

Aktuelni predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović glasao je danas na svom biračkom mjestu u Podgorici.
Milo Đukanović (Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC) - Foto: RTRS
Milo Đukanović (Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC)Foto: RTRS

Đukanović je stigao u pratnji supruge Lidije i sina Blaža oko 12.00 sati u školu u Podgorici, u kojoj je obavio građansku dužnost.

Poslije glasanja u izjavi medijima on je rekao da očekuje regularan izborni proces i da je najvažnije da svi građani Crne Gore dobiju mogućnost da iskažu izbornu volju, a na taj način svi zajedno doprinesu učvršćivanju utiska o Crnoj Gori kao sve zrelijem demokratskom društvu.

- Vjerujem da će tako i biti, vjerujem da će državne institucije bez obzira na neke greške koje su se već dogodile, u nastavku dana raditi profesionalno - rekao je Đukanović.

On je istakao da smatra da je ovo dobar trenutak da Crna Gora najavi svoj povratak na put evropskog razvoja.

- Vjerujem da će rezultati izbora dati za pravo takvom očekivanju. Takođe, da ćemo na parlamentarnim izborima 11. juna potvrditi takvu namjeru i verujem da počinje neko novo i bolje vrijeme u kome će Crna Gora nastaviti da se stabilno i efikasno kreće ka svom evropskom cilju - istakao je Đukanović.

Na pitanje o odnosima sa Srbijom, on je kazao da će odnosi sa Srbijom biti onakvi kakvi treba da budu i kakvi su sa drugim susjedima.  On je naglasio da oni mogu biti i bolji, ali da što se njega tiče i što se države Crne Gore tiče, postoje apsolutno otvorena vrata.