latinica  ћирилица
02/04/2023 |  17:19 ⇒ 17:20 | Autor: TANЈUG

Republikanac Asa Hačinson najavio kandidaturu za predsjednika SAD

Bivši guverner američke savezne države Arkanzas, republikanac Asa Hačinson (72) saopštio je u danas objavljenom intervjuu za Ej-Bi-Si da će se kandidovati za predsjednika SAD na izborima 2024. godine.
Asa Hačinson (Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER) -
Asa Hačinson (Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER)

Bivši guverner Arkanzasa.Hačinson je u intervjuu rekao da vjeruje da Amerikanci žele vođe koje apeluju na ono što je najbolje u SAD, "a ne samo na naše najgore instinkte", prenio je AP.

- Ne vjerujem da bivši presjednik SAD Donald Tramp treba da bude sljedeći lider naše zemlje - izjavio je Hačinson.

Bivši guverner Arknazasa, koji je na ovoj funkciji bio osam godina, je proteklih mjeseci u više navrata kritikovao Donalda Trampa.

Prema njegovom mišljenju, Tramp bi kao predsjednički kandidat bio "najgori mogući scenario" koji bi vjerovatno uvećao šanse sadašnjeg predsjednika SAD DŽozefa Bajdena da bude ponovo izabran.

Hačinson nije poznat po vatrenim govorima, već po mirnoj retorici, a na Tviteru svake nejdelje prijepodne objavljuje citate iz Biblije, navodi AP. On je za sada četvrti kandidat republikanaca za predsjedničku nominaciju, a svoju kandaturu su pored Trampa istakli bivša ambasadorka SAD pri UN Niki Hejli i zabavljač Vivek Ramasvami.

Očekuje se da će se guverner Floride Ron Desantis na ljeto pridružiti ovoj grupi republikanskih kandidata za predsjednika, dodaje Asošiejted pres.