latinica  ћирилица
02/04/2023 |  18:21 ⇒ 20:01 | Autor: RTRS

Istočno Sarajevo: Video nadzor efikasan saveznik u borbi protiv kriminala (VIDEO)

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo u protekle četiri godine, na 137 lokacija postavljeno je 235 kamera. Sistem video nadzora ispostavio se kao ključan u rasvjetljavanju krivičnih djela, i to ne samo u Istočnom Sarajevu, Han Pijesku i Rogatici, već i na teritoriji Kantona Sarajevo.
Video nadzor - Foto: RTRS
Video nadzorFoto: RTRS

Slavica Radić već četiri godine radi kao inspektor u Operativnom dežurstvu. Koristeći prednosti video nadzora, svojim kolegama pomaže da budu što ekspeditivniji u svakodnevnom radu. Pribranost i brzo reagovanje, uz što više korisnih informacija ključni su za rješenje svakog slučaja, tvrdi Slavica.

Ubistva, otmice, razbojništva i krađe - teška krivična djela ne promiču objektivu kamere. Uvezanost policijskih službenika i saradnja svih policijskih uprava u Srpskoj, ali i na području Federacije - dokaz je da nema granica u hvatanju prekršilaca zakona.

Od svih tzv. pametnih kamera postavljenih u Srpskoj, trećina ih je na području Istočnog Sarajeva. Planirano je i postavljanje dodatnih. I stacionarni radari, koji će uskoro biti aktivirani, pored prekoračenja dozvoljene brzine, služiće i za evidentiranje ostalih prekršaja.