latinica  ћирилица
02/04/2023 |  18:34 ⇒ 21:00 | Autor: RTRS

Pomozimo porodici Štikovac: Samohrani otac i sedmoro djece žive u teškim uslovima (VIDEO)

U Budimlić Јapri u opštini Oštra Luka Dragan Štikovac sa sedmoro djece živi u teškim uslovima. Supruga mu je nedavno preminula nakon porođaja. Nezaposlen je, a sa porodicom je smješten u zgradi koja pripada osnovnoj školi. Nakon tragedije koja ih je zadesila, Draganu i njegovoj porodici potrebna je pomoć dobrih ljudi.
Porodica Štikovac - Foto: RTRS
Porodica ŠtikovacFoto: RTRS

U istom danu, 27. marta, Dragan Štikovac iz Budimlić Јapre radovao se i tugovao. Bio je presrećan kada mu se supruga porodila i kada su dobili sina Nikolu, a onda je nakon poroda koji je obavljen kod kuće, preminula.

Za Dragana Štikovca u Budimlić Јapri kažu da je čestit i vrijedan čovjek. Bez stalnog posla, da bi prehranio porodicu, radi za nadnice. Za koji dan iz prijedorske bolnice stići će i mali Nikola. Brigu o njemu preuzeće Draganova majka koja stanuje u istoj zgradi.

U opštinskoj upravi u Oštroj Luci kažu da im je poznat slučaj porodice Štikovac i da su im i do sada pomagali.

- Opština im je bez naknade ustupila na korištenje dio objekta stare škole koji se nalazi u Budimlić Јapri. Pošto je taj objekat bio prilično zapušten, opština je sanirala kompletan objekat u koji je uloženo 700.000 KM - reka je Marica Majkić, radnica Opštinske uprave Oštra Luka.

Snježana Milojica, učiteljica u područnoj školi u Marinima, pokrenula je humanitarnu akciju da se pomogne Draganu i njegovoj porodici.

- Apelujem svim ljudima dobre volje, svima onima koji su u mogućnosti i koji žele da pomognu ovu porodicu u ovim teškim trenucima. Da im jednostavno damo neku sigurnost i oslonac da krenu dalje - ističe Milojica.

Sada kada se nakon gubitka supruge našao u nezavidnoj situaciji muči ga i problem duga za električnu energiju u iznosu od 2.800 maraka. Pored toga ostaju i dugovi za dva kredita u iznosu od po deset hiljada maraka koje je podigla njegova supruga.

Ipak, Dragan se ne predaje.

- Boriću se za djecu koliko god budem mogao. Za njih se živi - poručio je Štikovac.

Uplate možete izvršiti na broj žiro-računa:

RAIFFEISEN BANK BA 391613000100479542

Na ime dragan Štikovac.