latinica  ћирилица
02/04/2023 |  18:45 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

Počeli Dani studenata banjalučkog Univerziteta (FOTO/VIDEO)

U banjalučkom Domu omladine zvanično je počela manifestacija Dani studenata banjalučkog Univerziteta. Trajaće do 12. aprila, a cilj ove manifestacije jeste promocija studentskog života u Banjaluci.
Otvoreni Dani studenata banjalučkog Univerziteta - Foto: SRNA
Otvoreni Dani studenata banjalučkog UniverzitetaFoto: SRNA

Manifestacija Dani studenata Univerziteta u Banjaluci ove godine okupiće više od 10.000 studenata. U sklopu manifestacije, studenti, ali i srednjoškolci koji će biti njihovi gosti, imaće priliku da učestvuju u brojnim sadržajima.

- Značajni događaji koji se realizuju u sklopu manifestacije su Dani otvorenih vrata Univerziteta i Festival fakulteta koji okupljaju više od 12.000 srednjoškolaca iz Republike Srpske koji planiraju da upišu fakultete. Biće im ponuđeno da odu na fakultet koji žele da studiraju - rekao je rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci Andrej Ševa rekao je da će tokom deset dana koliko traje manifestacija biti organizovane i Studentske sportske igre, veče stend-ap komedije, projekcije na otvorenom, edukativni paneli i radionice, kao i kviz znanja, Eko-dan, te brojne tematske zabavne večeri.

Sve manifestacije organizuju studenti, a podršku im pružaju i profesori na Univerzitetu. Važnost ove manifestacije prepoznali su i iz Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.

- Studenti će uvijek imati podršku Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva zato što je ovo promocija mladosti u Banjaluci, a posebno je interesantan sadržaj desetodnevne manifestacije koji je naučni, sportski, zabavni i kulturni - naglasio je ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Željko Budimir.

Najveća studentska manifestacija "Dani studenata" traje do 12. aprila. Narednih 10 dana Banjaluka će biti regionalni centar studenata, mladosti i budućnosti.