latinica  ћирилица
02/04/2023 |  21:25 ⇒ 03/04/2023 | 08:56 | Autor: RTRS

Čestitke iz Srpske: Radujemo se kvalitetnoj i sveobuhvatnoj saradnji sa Milatovićem

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić u čestitki Јakovu Milatoviću povodom pobjede na izborima za predsjednika Crne Gore izrazio je nadu da je ovo početak novog vremena razvoja Crne Gore i regiona koji će se temeljiti na miru, prijateljstvu i ekonomskoj saradnji.
Republika Srpska - Foto: RTRS
Republika SrpskaFoto: RTRS

Delegat u Klubu srpskog naroda u Domu naroda PSBiH Radovan Kovačević čestitao je izbornu pobjedu Јakovu Milatoviću u drugom krugu predsjedničkih izbora u Crnoj Gori.

Kovačević je čestitku uputio na svom Tviter nalogu.

- Čestitam veliku pobjedu Јakovu Milatoviću, novom predsjedniku bratske i prijateljske Crne Gore. Radujemo se kvalitetnoj i sveobuhvatnoj saradnji na korist svih građana Republike Srpske i Crne Gore - napisao je Kovačević na Tviteru.

Pobjedu Milatoviću čestitao je i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac. 

Košarac je u objavi na Instagramu istakao da je prvi zvanični sastanak sa Milatovićem imao u kovid uslovima, 17. aprila 2021. u Trebinju, kada su razgovarali o ukidanju putarine na magistralnom putu Trebinje - Herceg Novi.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

- Nepunih mjesec dana kasnije, ova ideja je realizovana, što je umnogome olakšalo prelaz granice. Naše prijateljske veze usmjerene su na otklanjanje barijera! Radujem se nastavku te misije na obostranu korist - poručio je Košarac.

Predsjednik SP Petar Đokić u čestitki pobjedniku Milatoviću istakao je da je crnogorski narod dao šansu mladosti, pomirenju i napretku.

- Upućujem iskrene čestitke novom predsjedniku Crne Gore Јakovu Milatoviću - naveo je Đokić.

Vršilac dužnosti predsjednika SDS-a Milan Miličević čestitao je kandidatu Pokreta Evropa sad Јakovu Milatoviću objedu na izborima navodeći da je pobijedila bolja budućnost Crne Gore.

 

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić čestitao je Milatoviću navodeći da je time ta država odbacila prošlost i politiku podjela, već prigrlila budućnost.