latinica  ћирилица
05/04/2023 |  11:11 ⇒ 18:04 | Autor: RTRS

Sjednica OO Srpska open; Otvaranje kompleksa predviđeno za 12. april (FOTO/VIDEO)

U Banjaluci je održana sjednica Organizacionog odbora teniskog turnira Srpska open na kojem je razgovarano o posljednjim detaljima vezanim za ovaj turnir. Kako je najavljeno na sjednici, otvaranje kompleksa predviđeno je 12. aprila.
Sjednica Organizacionog odbora teniskog turnira Srpska open - Foto:
Sjednica Organizacionog odbora teniskog turnira Srpska openFoto:

Predsjednik Organizacionog odbora Bojan Vujić rekao je da će na turiru učestvovati veliki broj igrača.

- Sve protiče u najboljem redu, dogovorili smo se danas oko detalja. Oko 200.000 građana je tražilo karte - rekao je Vujić, na konferenciji za novinare nakon održanog sastanka Organizacionog odbora.

Predsjednik Teniskog saveza Srpske Draško Milinović je rekao da je za ovaj događaj izdvojeno 30 miliona KM.

- Teniski turnir Srpska open donijeće Banjaluci i Srpskoj niz benefita. Predviđeno je da 12. aprila bude zvanično otvaranje kompleksa, a tada će svi građani imati pristup da se upoznaju sa kompleksom - istakao je Milinović.

Istakao je da će sve biti završeno na vrijeme.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je Srpska open važan događaj za cijelu Republiku Srpsku.

- Današnji sastanak u Vladi bio jedan od finalnih, sada gledamo nijanse. Radimo modernizaciju svih putnih saobraćajnica. Grad Banjaluka je kupio i autobus na dva sprata, gdje će biti omogućena besplatna vožnja za sve turiste i građanje. Cilj je da se turisti upoznaju sa čarima grada na Vrbasu - rekao je Stanivuković.

Istakao je da je ovo projekat od nacionalnog interese.

- Sa ministrom unutrašnjih poslova smo razgovarali o zloupotrebi i preprodaji karata, jer to nije u skladu sa propisima - kaže gradonačelnik Banjaluke.

Rekao je da će stati u kraj onima što preprodaju karte po višestruko većim cijenama za ATP turnir "Srpska open" u Banjaluci.

- Kupe kartu pa traže deset puta više za nju - rekao je Stanivuković i dodao je da je na današnjem sastanku Oragnizacionog odbora teniskog turnira Srpska open i to bila jedna od tema.

Dodao je da će za ugostiteljske objekte biti i produženo radno vrijeme kao za vrijeme novogodišnjih praznika.

Sjednica je održana u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci.

Sjednici su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Teniskog saveza Srpske Draško Milinović, predsjednik Organizacionog odbora Bojan Vujić, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i ministri u Vladi Zora Vidović, Siniša Karan i Bojan Vipotnik.

Podsjetimo, Srpska open održava se u Banjaluci od 16. do 23. aprila.