latinica  ћирилица
11/04/2023 |  10:09 ⇒ 14:12 | Autor: RTRS

Banjaluka iščekuje teniski spektakl; Sutra svečano otvaranje na RTRS od 19 časova

Banjaluka iščekuje teniski spektakl - Srpska open. Svečano otvaranje teniskog kompleksa održaće se sutra u 19.00 časova uz direktan prenos na našoj televiziji.
Srpska open - tereni - Foto: RTRS
Srpska open - tereniFoto: RTRS

RTRS će prenositi i mečeve sa Teniskog turnira Srpska open koji se igra od 16. do 23. aprila.

Direktor teniskog turnira Srpska open Đorđe Đoković kazao je da je Banjaluka pravi izbor lokacije za ovaj sportski spektakl na kom će se okupiti kako svjetska, tako i domaća teniska elita.

- U završnoj smo fazi priprema pred otvaranje turnira. Bilo je vrlo teško ovako nešto organizovati za samo pet mjeseci, ali smo uspjeli uz veliku pomoć grada Banjaluke i Republike Srpske - istakao je Đoković.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je istakao da će održavanje turnira Srpska open pokazati pravo lice ovog grada i Republike Srpske i potvrditi gostoljubivost po kojoj smo prepoznatljivi.

- Ovaj teniski kompleks je najbolji pokazatelj da možemo, što nije lako. Prije tri mjeseca ovdje je bilo šipražje sa nekim produženim parkingom, a sada je tu uređen trg na kojem će se održavati razni događaji - rekao je on.

Dodik je poručio da nema uspjeha bez jakog vođstva.

- Sve velike nacije su uspješne zato što imaju jako vođstvo, a našoj maloj naciji je još više potrebno da ima jako i čvrsto vođstvo, spremno da donosi odluke u najboljem interesu za nju - rekao je predsjednik Republike Srpske.

Pet dana preostalo je do početka teniskog spektakla u Banjaluci. Mnogi ljubitelji bijelog sporta sa nestrpljenjem čekaju kraj nedjelje – vrijeme kada će se odigrati prvi mečevi na banjalučkoj šljaci, na turniru Srpska open.

Organizovanje teniskog spektakla jednog od najvećih sportskih događaja koji je Banjaluka ikada imala, biće važna promocija ovog grada jer će za njega čuti cijeli svijet, ističu u Gradskoj upravi.

Kažu da je to idealna prilika da se pokažu kulturna i turistička bogatstva Banjaluke, ali i cijele Republike Srpske.

Smještajni kapaciteti, kako u Banjaluci, tako i u ostalim gradovima i opštinama u Republici Srpskoj biće popunjeniji nego ikada, jer je ovo mnogo šira priča od one na lokalnom nivou.

Iz Gradske uprave ističu da će ovakav spektakl dugoročno donijeti korist svima, te podsjećaju da je sportska dvorana "Borik" izgrađena prije 50 godina i da banjalučki sportski klubovi nemaju dovoljno prostora za treniranje i organizovanje sportskih manifestacija.

- Teniski kompleks je i višenamjenski objekat koji ima prostor za borilačke sportove, gimnastiku, fitnes, a kada bude izgrađen i krov biće riješeni mnogi dugogodišnji problemi sportskih organizacija - navode iz Gradske uprave.

Banjaluka će od 16. do 23. aprila biti domaćin teniskog turnira Srpska open na kojem će ljubitelji tenisa imati priliku da vide najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića, kao i druge teniske zvijezde.

Osim Đokovića, u Banjaluci će igrati Andrej Rubljov, Stanislas Vavrinka, Borna Ćorić, Gael Monfis, Rišar Gaske, Laslo Đere, Filip Krajinović.