latinica  ћирилица
13/04/2023 |  11:20 | Autor: SRNA

Drvar: Prekinut generalni štrajk u komunalnom preduzeću

Radnici Komunalca iz Drvara prekinuli su generalni štrajk jer je Opštinsko vijeće dalo saglasnost za kreditno zaduženje ovog preduzeća, što je bio jedan od zahtjeva.
Zgrada opštine Drvar - Foto: RTRS
Zgrada opštine DrvarFoto: RTRS

Načelnica opštine Drvar Dušica Runić rekla je da je, na zahtjev Kluba odbornika SNSD-a, juče održana vanredna sjednica Opštinskog vijeća na kojoj je usvojena odluka o davanju prethodne saglasnosti za kreditno zaduženje Komunalca kako bi se pokušali riješiti finansijski problemi u kojima se našlo ovo preduzeće.

Ona je navela da je na sjednici uvojena i odluka o jednokratnoj novčanoj pomoći radnicima drvarskog komunalnog preduzeća od po 500 KM, koja će biti isplaćena iz tekuće budžetske rezerve.

Runićeva je građanima Drvara zahvalila za strpljenje, a radnicima "Komunalca" za razumijevanje.

- Opština Drvar će i dalje biti partner lokalnim preduzećima i ustanovama i pomagati im u skladu sa mogućnostima kao što smo to radili i u prethodnom periodu - poručila je Runićeva.

Sindikalna organizacija Јavnog preduzeća Komunalac donijela je odluku o prekidu generalnog štrajka tako da će početi odvoz smeća koje je posljednjih dana stvaralo ružnu sliku o Drvaru.

Radnici ovog preduzeća bili su u generalnom štrajku od 29. marta zbog neispunjavanja zahtjeva koji se tiču isplate zaostale tri plate i troškova tužbe za prava iz radnog odnosa od 2013. do 2016. godine.