latinica  ћирилица
13/04/2023 |  21:54 ⇒ 22:48 | Autor: RTRS

Kajganić: Tužilaštvo nije dobilo rješenje iz Ustavnog suda u vezi sa nepokretnom imovinom (VIDEO)

Tužilaštvo BiH nije dobilo rješenje iz Ustavnog suda o eventualnom neizvršenju odluka u vezi sa Zakonom o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti u Republici Srpskoj, a to je prvi uslov da bi Tužilaštvo eventualno nekog procesuiralo, izjavio je glavni tužilac BiH Milanko Kajganić u intervju za naš politički magazin Pečat.
Milanko Kajganić - Foto: RTRS
Milanko KajganićFoto: RTRS

Kajganić je potvrdio da su primili zahtjev bošnjačkog člana Predsjedništva Denisa Bećirovića o preduzetim mjerama krivično-pravne odgovornosti rukovodstva Republike Srpske u predmetima knjiženja imovine, ali da na njega još nisu odgovorili.

- Ustavni sud je donio privremenu mjeru i suspendovao primjenu navedenog Zakona dok ne odluči u meritumu da li je zakon u skladu sa Ustavom ili nije. Međutim, Ustavni sud nije zabranio bilo kome bilo koje aktivnosti i ako Ustavni sud bude zabranio, i ako donese rješenje i dostavi Tužilaštvu da je nekom zabranio određene aktivnosti, i taj neko bez obzira na takvu mjeru se ogluši o odluku Ustavnog suda, Tužilaštvo će reagovati i po službenoj dužnosti, ako dobije takvo rješenje Ustavnog suda. Do sada ga nismo dobili - naveo je Kajganić.

Politički magazin Pečat možete pogledati OVDЈE