latinica  ћирилица
17/04/2023 |  16:42 ⇒ 16:43 | Autor: SRNA

Vulić: Nastavak realizacije scenarija dijela međunarodne zajednice i SDA

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić rekla je danas da ne postoji pravda i pravično suđenje za ratne zločine u BiH i navela da je praksa oslobađanja zločinaca i praštanje njihovih zlodjela nad srpskim narodom nastavak realizacije napisanog scenarija od dijela međunarodne zajednice, SDA, američke i britanske ambasade u BiH.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

Vulićeva je, komentarišući za Srnu oslobađajuću presudu Samiru Bejtiću za ratni zločin nad Srbima na Kazanima, navela da je jedini cilj okriviti Srbe za sve i stvoriti islamsku BiH.

- Ako uzmemo u obzir činjenicu da su tokom tragičnog sukoba u BiH svi svjetski mediji izvještavali da samo Bošnjaci stradaju, a nije bilo tako, jasno je da je od tada cilj za sve okriviti Srbe i od BiH stvoriti islamsku BiH - rekla je Vulićeva.

Ona je konstatovala da ne postoji pravda i pravično suđenje u BiH.

- Svim tim kvazisudijama, sudiće neko i nekad, pa makar to bili i duhovi žrtava čiji životi sudijama ne znače ništa - rekla je Vulićeva.

Apelaciono vijeće Vrhovnog suda Federacije BiH potvrdilo je presudu Kantonalnog suda u Sarajevu kojom je Samir Bejtić oslobođen optužbi za ratni zločin nad Srbima na Kazanima.