latinica  ћирилица
19/04/2023 |  14:38 | Autor: SRNA

Stevandić: Trajno zatvorena vrata za otimanje imovine

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da su u Srpskoj otvorena vrata za razgovore sa bošnjačkim političkim predstavnicima, ali su im vrata za otimanje srpske imovine trajno zatvorena.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

- Posljednji je čas da prestanemo jedni drugima stavljati klipove pod točkove. Srpska drugima ništa ne otima i ne osporava imovinu i do njih je da li ćemo živjeti zajedno i uvažavati se ili ne - rekao je Stevandić Srni, reagujući na zajedničku izjavu koju je potpisalo osam bošnjačkih političkih predstavnika iz Federacije BiH.

Stevandić je podsjetio da Republika Srpska neće dopustiti da neko raspolaže njenom imovinom i u njeno ime donosi odluke.

- Republika Srpska će sama donositi odluke, koje će se najmanje dopasti onima koji je ne poštuju, ali će biti u interesu naroda i građana. Davno smo rekli da je imovina crvena linija, a ukoliko hoće da nas ugroze - time će ugroziti opstanak BiH - rekao je Stevandić.

Osam bošnjačkih političkih predstavnika iz FBiH potpisalo je danas zajedničku izjavu o državnoj imovini u kojoj su naveli da Tužilaštvo BiH i ostali nadležni organi BiH moraju procesuirati odgovorna lica koja najavljuju da će nastaviti knjiženje te imovine na Republiku Srpsku. U izjavi se tvrdi da "BiH ima isključivu nadležnost" da uređuje sva pitanja u vezi sa državnom imovinom.