latinica  ћирилица
19/04/2023 |  18:28 ⇒ 21:14 | Autor: RTRS

Đoković u četvrtfinalu Srpska opena: Hvala publici u Banjaluci (VIDEO)

Prvi teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Srpska opena.
Novak Đoković (Foto: B.Zdrinja) -
Novak Đoković (Foto: B.Zdrinja)

Najbolji teniser današnjice savladao je u meču drugog kola mladog francuskog tenisera Luku Van Aša rezultatom 2:1 u setovima (6:7, 6:3 i 6:2).

Đoković je rekao da je šljaka bila izuzetno spora i lopte teške i da nije mogao da se kreće na terenu, ali da je zadovoljan načinom na koji je završio meč, ističući da je pobjeda najbitnija.

Najbolji svjetski teniser zahvalio je publici u Banjaluci na velikoj podršci.

- Možda ružno zvuči, ali nisam ni ja poznavao današnjeg protivnika. Mlad, perspektivan teniser, koji je pobijedio Vavrinku u prvom kolu. Posljednja tri dana puno kiše je napadalo i dosta su teški uslovi, teške lopte. To naravno utiče na igru i taktiku. Ovih dana sam trenirao, pokušavao da repliciram taj osjećaj koji ću imati za vrijeme zvaničnog meča, ali jedno je trening a drugo zvanični meč. Tu ima mnogo nervoze, treme i uzbuđenja. Nisam bio na svom nivou, ali čestitke protivniku na borbi. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere. Јako je mlad, ima mnogo vremena ispred sebe. Hvala što je "dekicu" poput mene pustio danas da pobijedim - rekao je Novak sa osmijehom na licu.

Ipak, Novak je još jednom rekao da planira još dugo da igra tenis i da je igranje u Banjaluci za njega bilo veoma emotivno.

 -"Dekica" u sportskom smislu, naravno. Ovako životno se osjećam veoma mlado. Imam još vremena, nekako sam zadao sebi da igram još dosta godina. Ali, vidjećemo, o tom potom. U životu je sve nepredvidivo, pogotovo kad pređeš granicu od 35 godina. Svaki turnir može da znači duplo više i taj osećaj da igraš ovdje prvi put, nadam se ne i jedini, je nešto što je jedinstveno i što je u meni izazvalo puno emocija. Јako mi je drago što sam uspio da pobijedim i što ću igrati ponovo pred vama - naveo je Novak.

Đokovićev rival u četvrtfinalu biće bolji iz duela Dušana Lajovića i Gregoara Barera iz Francuske.

Prije ovog meča, francuski teniser Gregoar Barer plasirao se u četvrtfinale, pobijedivši Hamada Međedovića iz Srbije sa 2:0 (7:6, 7:5).

Neposredno prije njih teniser iz BiH Damir DŽumhur plasirao se u drugo kolo, savladavši Lijama Brodija iz Velike Britanije sa 2:0.

Srpski teniser Laslo Đere prošao je u četvrtfinale nakon što je porazio Hrvata Bornu Ćorića sa 2:1 u setovima.

Srpska open se igra u Banjaluci od 16. do 23. aprila, a titulu od prošle godine iz Beograda brani Rus Andrej Rubljov.