latinica  ћирилица
20/04/2023 |  07:44 ⇒ 11:28 | Autor: RTRS

Stanivuković: Turnir u Banjaluci doveo posjetioce sa svih strana svijeta; Imamo najbolju organizaciju (VIDEO)

Turnir Srpska open doveo je posjetioce sa svih strana svijeta, a to pozitivno utiče na turističku ponudu grada, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, gostujući u našem Јutarnjem programu.
Draško Stanivuković - Foto: RTRS
Draško StanivukovićFoto: RTRS

Kako on ističe, broj posjeta zvaničnom sajtu Srpska open, te i ostalim stranicama grada Banjaluka je takođe porastao.

- Imao sam vjeru i optimizam, a i bili smo spremni da pretrpimo sve kritite. Mogu da kažem da smo pobijedili sopstveni mentalitet, mi smo veliki narod - rekao je Stanivuković.

Dodaje da je ponosan što je sve završeno na vrijeme, uprkos komentarima koji su govorili drugačije.

- Banjaluka ima najbolju organizaciju, vrijeme nas služi, a ono što je važno uz našeg Novaka Đokovića, na ovom turniru, imamo najpoznatija teniska imena. Јuče su moji saradnici, najbolji studenati, najbolji sportisti, te višečlane porodice, kojima smo namijenili karte, imali priliku da uživaju u atmosferi igre. Tribine su bile prepune - kaže Stanivuković.

Ističe da Republika Srpska i Banjaluka zajedno, krupnim koracima idu ka naprijed.

Kada je riječ o pravilima koja su bila neophodna da se ispune za ovaj turnir, Stanivuković kaže da su svi standardi ispunjeni.

- ATP od vas traži pravila kao što su na Rolan Garosu. Mi smo sve standarde ispunili i sada imamo komppleks koji je spreman za sve sportove, ne samo tenis. Mnogi su rekli da odavno nisu vidjeli ljepši ambijent - dodaje Stanivuković, te naglašava da zajedničkim snagama svi "veslaju" u pravcu da se turnir u Banjaluci održi i sljedeće godine.

Ističe da ga posebno raduje, broj ljudi na ulicama, broj jezika koji se govore u Banjaluci, te popunjeni smještaji i ostali kapaciteti. Dodaje da ga raduje što su za Banjaluku čuli svi.