latinica  ћирилица
20/04/2023 |  19:55 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske čestitali Ramazanski bajram

Zvaničnici Republike Srpske uputili su svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH čestitke povodom Ramazanskog bajrama.
Palata Republike -
Palata Republike

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poželio je u čestitki da jedan od najvećih muslimanskih praznika bude na radost svim vjernicima i dobronamjernim ljudima u duhu uzajamnog poštovanja, tolerancije i uvažavanja individualnosti.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poželio je vjernicima islamske vjeroispovijesti da praznične dane provedu u dobrom raspoloženju sa porodicom i prijateljima.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poželio je vjernicima da Ramazanski bajram proslave u miru, ljubavi i blagostanju. 

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je čestitku poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftiji banjalučkom Nusretu Abdibegoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH, u kojoj je poželjela da praznik oprosta i duhovnog pročišćenja bude nadahnuće za međusobno poštovanje, razumijevanje i uvažavanje različitosti, a u svaki dom unese mir, sreću i blagostanje.

Muslimani u BiH i širom svijeta sutra dočekuju Ramazanski bajram, kojim se obilježava kraj ramazana, odnosno mjeseca posta.