latinica  ћирилица
20/04/2023 |  20:03 ⇒ 20:15 | Autor: RTRS

DŽumhur za RTRS: Zadovoljstvo je igrati pred banjalučkom publikom (VIDEO)

Damir DŽumhur, najbolji teniser BiH izborio je danas nastup u četvrtfinalu Srpska opena, nakon što je u drugom kolu pobijedio Francuza Rišara Gaskea rezultatom 2:1 (6:4, 1:6, 7:6).
Damir DŽumhur - Foto: RTRS
Damir DŽumhurFoto: RTRS

DŽumhur je u ekskluzivnom razgovoru za RTRS zahvalio na mnogobrojnim čestitkama i podršci navijača tokom današnjeg meča protiv slavnog francuskog tenisera.

- Obojica smo bili umorni, ali ja sam se na kraju bolje usredsredio na meč, podizao nivo igre kako je susret odmicao i na kraju došao do pobjede. Ovakvi dvoboji nose veliku draž, jer teniserima daju vjetar u leđa i samopouzdanje da još uspješnije nastavite takmičenje u narednim mečevima - naveo je najbolji bh. teniser.

On je istakao da mu je banjalučki teren vrlo srećan, jer je prošle godine igrao finale Banjaluka čelendžera, a kako je dodao, vrlo uspješno i dva meča u ovogodišnjem izdanju Srpska opena.

- Podrška je bila nevjerovatna. Ovaj manji teren daje nevjerovatnu energiju. Tribine su bile pune. Lijepo je igrati pred banjalučkom publikom, koja uvijek prepozna kada treba da pojača podršku i pomogne teniseru da dođe do trijumfa - rekao je DŽumhur.

Govoreći o narednom protivniku u četvrtfinalu, Rusu Andreju Rubljovu, DŽumhur je istakao da će igrati protiv protivnika koji je trenutno vjerovatno u najboljoj formi.

- Nedavno je osvojio Masters u Monte Karlu. Danas je pokazao da je sa najvišim ambicijama došao u Banjaluku. Biće to za mene dobar ispit da vidim gdje sam trenutno u odnosu na najbolje igrače na svijetu. Šanse za mene uvijek postoje. Smatram da mogu igrati sa najkvalitetnijima. Siguran sam da će biti odličan meč - uvjeren je DŽumhur.