latinica  ћирилица
21/04/2023 |  16:40 ⇒ 18:24 | Autor: RTRS

Đokić: Važno jedinstvo Srpske po pitanju imovine; Uputiti odlučan odgovor (VIDEO)

Јedinstvo Republike Srpske po pitanju imovine je od izuzetne važnosti i mora da uslijedi odlučan i jedinstven odgovor iz Srpske o tome, izjavio je predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić na konferenciji za novinare.
Petar Đokić - Foto: RTRS
Petar ĐokićFoto: RTRS

Prema njegovim riječima, postoje bazna pitanja na kojima ne može biti podjela nego mora biti maksimalno jedinstvo.

- Mora da uslijedi odlučan odgovor, jedinstven i usaglašen iz Srpske po tom pitanju, kako bi se taj nepravedan tok, koji je neko nametnuo, i proces koji su započeli boreći se protiv Srpske, definitivno ili zaustavio ili odbacio i preusmjerio u neki drugi pravac. Ako se to ne desi onda je Republika Srpska primorana, a to ova izjava i govori, da usmjeri svoje aktivnosti na drugačiji politički način - istakao je Đokić.

Đokić je poručio da politički lideri koji su danas bili prisutni na sastanku odbacuju izjavu bošnjačkih političkih predstavnika iz FBiH o pitanju imovine jer je ona ultimatum koji je dat Srpskoj i nekim drugim institucijama i u BiH.

- Smatramo da je jedan takav odnos apsolutno neprimjeren i zato ne samo da ga ne podržavamo, nego naprotiv ne želimo u njemu na bilo kakav način da učestvujemo - rekao je Đokić.

Đokić je napomenuo da je značajno da će organi političkih stranaka navedeno pitanje razmotriti, čime mu se daje dodatna dimenzija važnosti.

- Ukoliko poslije ovog ne bi bili spremni da razumiju stavove Srpske mi moramo preduzimati druge korake koji će dalje usmjeravati politiku i budućnost Republike - istakao je Đokić.