latinica  ћирилица
21/04/2023 |  20:41 ⇒ 20:47 | Autor: RTRS

Lajović: Osjećao sam se moćno na svom servisu

Srpski teniser Dušan Lajović naveo je na konferenciji za medije da se danas osjećao moćno na svom servisu, što mu je dalo samopouzdanje tokom meča, ali i dodao da ne razmišlja o osvajanju trofeja jer prvo mora da dobije polufinali susret.
Dušan Lajović - Konferencija za medije - Foto: RTRS
Dušan Lajović - Konferencija za medijeFoto: RTRS

- Osjećao sam se konforno na servisu, čak i na riternu. Bilo je slučajeva kada sam imao probleme, ali sve u svemu uspio sam da u oskudnim trenucima budem jako miran, što se do sada u mojim mečevima nije često dešavalo - jasan je Lajović.

On je istakao da prije meča nije razmišljao o pobjedi, ali je partija kako je odmicala, dala mu pravo da pomisli da može nešto da uradi protiv najboljrg tenisera svijeta.

- Danas se to isplatilo. On nije iskoristio većinu brejk lopti. Sa druge strane sam osjećao da se on ne osjeća dobro na terenu, prije svega da ga lakat muči. Sve to jesu sitnice, ali su presudne - istakao je Lajović.

Lajović se sutra u polufinalu sastaje sa sunarodnikom Miomirom Kecmanovićem, koji je u četvrtfinalnom susretu bio uspješniji od Čeha Јiržija Lehečke sa 2:0 (7:5, 6:0).