latinica  ћирилица
22/04/2023 |  13:49 ⇒ 16:04 | Autor: RTRS

Nikola Pilić za RTRS: Srpska open - turnir svjetske klase (VIDEO)

Legendarni teniser i teniski trener Nikola Pilić u ekskluzivnom razgovoru za našu televiziju istakao je da je fasciniran izgledom Naacionalnog teniskog centra u Banjaluci, koji će građanima Srpske služiti za sva vremena.
Nikola Pilić - Foto: RTRS
Nikola PilićFoto: RTRS

- Zaista bih svima čestitao na izgradnji jednog impoznantnog kompleksa kakav je ovaj u Banjaluci. Ako imate na jednom turniru velike svjetske klase poput Đokovića i Rubljova, onda je to za Banjaluku nešto najbolje što se moglo dogoditi - naglasio je Pilić.

Govorivši o jučerašnjem meču četvrtfinala između sunarodnika Novaka Đokovića i Dušana Lajovića, Pilić je prije svega čestitao Lajoviću, na, kako je istakao, najboljoj partiji u karijeri.

- Da su Đokoviću dozvolili da igra masterse u Majamiju i Indijan Velsu, on bi sigurno bio u drugačijom formi. Ovako kada imate veliku pauzu između igranja profesionalnih mečeva, trebate nastupiti na fva do tri turnira, kako bi vratili željenu formu. Žao mi je što Novak danas ne igra u polufinalu jer sam siguran da svi žele da gledaju njegove mečeve ali u sportu nikada nemate sigurnu garanciju - jasan je slavni teniski trener.